top of page

Rekruttering: 5 vigtige til jeres employer brand i 2022

Om end pandemiårene har været hårde, kan det for virksomhederne stadig være svært at rekruttere og ansætte de rigtige medarbejdere. Arbejdsløshedsprocenten er i øjeblikket nede på 2,8%, så det kan være tungt at konkurrere med de andre virksomheder om talenterne. For at tiltrække talent bør I kigge på jeres employer brand. Dette kan I blandt andet gøre ved at kigge på jeres eksisterende personalepolitikker.

For at hjælpe jer, har vi listet 5 af de vigtigste fokusområder, I bør arbejde videre med eller implementere for at højne om jeres employer brand*.


1. Mangfoldighed og inklusion

Medarbejdere efterspørger mere og mere virksomheders mangfoldigheds- og inklusionspolitik. De bedste kandidater har brug for at vide, om deres fremtidige arbejdsplads rummer folks forskelligheder, og derfor er det vigtigt for jeres employer branding**, at I har gjort jer nogle tanker og tiltag om mangfoldighed- og inklusion.

Læs i øvrigt vores indlæg om mangfoldighed- og inklusion her: Har din virksomhed en mangfoldigheds- OG inklusionspolitik? (rnllaw.dk).


2. Personalegoder

Og nej, vi mener ikke fussball i midtergangen - selv om det på mange virksomheder bruges som et godt afbræk på en arbejdsdag.

Medarbejderne efterspørger blandt andet sundhedsordninger og fleksibilitetsordninger, herunder muligheden for blandt andet at arbejde hjemmefra og flekstid.


3. Medarbejderudvikling og efteruddannelse

Et vigtigt parameter, når medarbejdere ser sig om efter deres nye arbejdsplads, er muligheden for at udvikle sig. Efteruddannelse af medarbejdere kan desuden også betyde en stor investering for en virksomhed, og det kan vise sig, at den stilling, som virksomheden havde svært ved at rekruttere talenter til, allerede kan besættes ved intern opkvalificering.


4. Mulighed for at købe aktier i virksomheden

Hvad er en bedre gulerod for at højne om medarbejderes produktivitet end at lade dem få en del af kagen, og blive medejere af virksomheden? Flere virksomheder benytter også disse fordele som blandt andet en fastholdelsesbonus.


5. Dresscodes er yt...

...medmindre du er operationslæge, og dit tøj har hygiejneformål, eller du arbejder på en byggeplads og dit tøj udgør en del af sikkerheden på pladsen eller lignende. Ellers er det ud med Casual Fridays på kontoret og ind med jeres Dress For Your Day.


Med en Dress for your day politik (Klæd dig efter din dag) får I en mere afslappet omgangstone på kontoret. En dress for your day politik betyder også, at jeres medarbejdere mødes jeres kunder, klienter eller samarbejdspartnere præsentable, professionelle og seriøse.


I 2022 kommer vi til at belyse flere emner, der kan have betydning for jeres employer brand, så følg med og bliv opdateret på de sidste nye trends.


Kontakt os på rannva@rnllaw.dk og vi hjælper jer med at opdatere jeres personalepolitikker.

 

*Employer brand: En virksomheds omdømme som arbejdsgiver.

**Employer branding: Virksomhedens markedsføring målrettet potentielle medarbejdere. Jo bedre en virksomheds evne er til at tiltrække talent og den rigtige arbejdskraft, jo bedre virker deres employer branding.

Seneste blogindlæg

Se alle

댓글


bottom of page