top of page

Arbejdspladsens jul og nytår 2022

Læs med her, om hvordan I skal forholde jer til årets afslutning og alle juleforberedelserne.

Året er ved at være omme og folk begynder at få travlt med alle forberedelserne. Firmajulefrokosten er sikkert for længst på plads, og der mangler måske kun de sidste forberedelser.

Holder I lukket mellem jul og nytår?

Så er det ved at være tid til at varsle ferie for de medarbejdere, som endnu ikke har fået lagt ferien ind. Ferien skal være varslet senest en måned før start, så det er en god idé ikke at vente alt for længe med dette.


Julegaver til medarbejderne

Det er en skøn gestus at give julegaver til sine medarbejdere. Husk dog, at har gaven en værdi af mere end 1.200,00 kr., så skal medarbejderen betale skat af den. Hvis I har givet andre gaver i løbet af året, kan julegaven holdes skattefri, så længe den ikke har en værdi af over 900,00 kr.

Julefrokosten

Julefrokosten er årets fest. Folk er glade, maden er god, vinen varmer og musikken sætter stemningen. Det er også her, at det er vigtigt at huske hinanden på at passe godt på hinanden. Det er ikke usædvanligt at skadestuerne har travlt samtidigt med at julefrokosterne bliver afholdt. Det kan derfor også være en god idé, at sørge for at alle kommer godt og sikkert hjem.


Covid19

Covid19 hærger desværre stadig, og at det er en god idé at have visse forholdsregler i forbindelse hermed, såsom at huske personalet på at fortsætte med den gode hygiejne. Det kan gøres simpelt med huskesedler på relevante områder som toilet, køkken og med håndsprit ved døre og buffeten.


Inklusion

Husk at værne om alles forskelligheder og vær opmærksom på, at det er vigtigt at have fokus på inklusion til jeres julefrokost. Det kan blandt andet betyde at menuen bliver lidt mere alsidig og kan byde på flere valgmuligheder end sædvanligt.


Frost og sne

Husk at du som arbejdsgiver har ansvaret for at sikre mod glatføreulykker.

Sørg for at rydde fortov, parkeringspladser, indkørsel, trapper og andre arealer foran virksomheden, hvor kunder, leverandører, ansatte eller andre personer færdes. Du skal også forebygge glatføre ved at strø grus, salt eller lignende, hvor det er nødvendigt. Vær i øvrigt også opmærksom på sne eller is fra taget, der kan falde ned i hovedet på forbipasserende.

Ved manglende foranstaltninger kan I som virksomhed ikke blot risikere arbejdsulykker, -skader på ansatte eller skader/ulykker på jeres kunder, leverandører, forbipasserende m.v., men I kan også risikere at sidde med omkostningsfulde erstatningskrav.


Hvis I har spørgsmål til ovenstående, så kontakt os i dag på rannva@rnllaw.dk og vi hjælper jer med det videre.

20 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page